1116 Budapest, Kővirág sor 135. | 06-30/9223-985 | delfino@delfino.hu

home
Egy csoda gyermeksziget

Delfino

Kreatív Gyermekközpont

4 tipp, hogyan töltsön el a gyermekével minőségi időt

A legtöbb gyermek akkor lesz nyűgös, hisztis, ha kifogy a szeretet-tankja, ezért légy résen, de a legjobb, ha mindig biztosítod az utánpótlást. Ha úgy is érzed, hogy egy tanács nem kivitelezhető, tégy egy próbát, mert hiszen ki tudja!

 

1. A tervezés mindennek az alapja

Tervezze be előre a programjába a gyermekével töltött minőségi időt! Így könnyebben tartja magát hozzá.  Tarthat külön anya-estet mindegyik gyerekkel havonta/a születésnapján. Vagy ha nem is akkor, de hetente-havonta töltsön el néhány órát csak az egyik gyerekével. Ehhez vegyen igénybe segítséget. Meglátja, megéri!

Ha fontosnak tartja a gyermekkel töltött játékot –még akkor is, ha fárasztó-, akkor írja be a naptárába, vagy a telefon emlékeztetőjébe, ezzel jelzi a maga számára, hogy ugyanolyan fontos, (ha nem fontosabb), mint az összes többi napi teendője.

2. Ne utasítsa el csípőből!

Ha a gyerek hívja, de Ön épp nem ér rá, mert mondjuk épp bütyköl valamit, vagy el van havazva  a házimunkában, ahelyett, hogy percekig győzködi, miért nem ér rá, próbálja ki, hogy odamegy, és megnézi, mit szeretne, de közli, hogy csak rövid időre ér rá. Ők is elégedettebbek lesznek, és a nemet tartogathatja az igazán kritikus helyzetekre.

3. Használjon ki minden lehetséges pillanatot!

Nem mindig az a lényeg, hogy órákat együtt töltsenek, inkább az, hogy a csemete érezze, csak rá figyel, még ha 10 perc erejéig is. Van olyan gyermek, aki hazaérkezés után igényli, van, aki reggel, vagy étkezések után, a lényeg, hogy ilyenkor csak vele foglalkozzon.

4. Tegye félre a telefont/tabletet/számítógépet!

Így tölthet igazán osztatlan időt szeme fényével. Legalább egy rövid időre tegye ezt meg, különösen akkor fontos, ha a gyermek hazaérkezik valahonnan, vagy mi érkezünk haza. Eleinte biztosan nehéz lesz, főleg, ha amúgy is hajlamos gyakran lecsekkolni az e-mailjeit a telefonján, de rengeteget nyer vele!

Forrás