1116 Budapest, Kővirág sor 135. | 06-30/9223-985 | delfino@delfino.hu

home
Egy csoda gyermeksziget

Delfino

Kreatív Gyermekközpont

Amire még odafigyelünk

Kreatív alkotóműhely a szabadban
Intézményünk udvara helyet ad a gyermekek fantáziájának kibontakozására. Az ábrázolás, barkácsolás során a gyermek manipulál, játszik és próbálkozik - a tevékenység elvének megfelelően. A manipuláláshoz felkeltjük és különböző ideig fenn is tartjuk érdeklődését- a motiváció elve szerint. Ezt mindig játékos keretek között tesszük az időjárás függvényében tavasszal és nyáron a szabadban. 

Tehetséggondozás
Minden gyermek tehetséges valamilyen területen: hivatásunk ezt dicsérettel erősíteni, és tudatosítani bennük.

Étkezés
Intézményünkben a korszerű kisgyermek táplálási elveket vesszük figyelembe úgy, hogy a táplálék mennyisége, minősége, higiénes követelménye megfelelő legyen. Az étrend változatos, idényszerű, ízben, és színben összehangolt. Friss gyümölcsöt és zöldséget minden nap kapnak a gyerekek. Lehetőség szerint megoldjuk minden ételérzékeny (tejérzékeny, liszérzékeny) gyermek ellátását. Ezen felül figyelembe tudjuk venni az otthoni étkezési szokásokat (vegetáriánus étrend).


Orvosi vizsgálatok rendszeresen
Figyelünk gyermekeink egészséges fejlődésére, egészségük megtartására. Gyermekorvosunk havonta látogatja intézményünket és ellenőrzi a bölcsődések és óvodások egészségét, hónapról hónapra nyomon követi testi fejlődésüket. A szülőket minden egyes vizsgálati eredményről szóban értesítjük. A gyermekkel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az édesanya, édesapa konzultálhat szakorvosunkkal.