1116 Budapest, Kővirág sor 135. | 06-30/9223-985 | delfino@delfino.hu

home
Egy csoda gyermeksziget

Delfino

Kreatív Gyermekközpont

Amire még odafigyelünk

Kreatív alkotóműhely a szabadban
Intézményünk udvara helyet ad a gyermekek fantáziájának kibontakozására. Az ábrázolás, barkácsolás során a gyermek manipulál, játszik és próbálkozik - a tevékenység elvének megfelelően. A manipuláláshoz felkeltjük és különböző ideig fenn is tartjuk érdeklődését- a motiváció elve szerint. Ezt mindig játékos keretek között tesszük az időjárás függvényében tavasszal és nyáron a szabadban. 

Tehetséggondozás
Minden gyermek tehetséges valamilyen területen: hivatásunk ezt dicsérettel erősíteni, tudatosítani bennük, és a gyakorlatban megvalósítani.

Étkezés
Intézményünkben a korszerű kisgyermek táplálási elveket vesszük figyelembe úgy, hogy a táplálék mennyisége, minősége, higiénes követelménye megfelelő legyen. Az étrend változatos, idényszerű, ízben, és színben összehangolt. Friss gyümölcsöt és zöldséget minden nap kapnak a gyerekek. Lehetőség szerint megoldjuk minden ételérzékeny (tejérzékeny, lisztérzékeny, stb.) gyermek ellátását. 


Orvosi vizsgálatok rendszeresen
Figyelünk gyermekeink egészséges fejlődésére, egészségük megtartására. Gyermekorvosunk havonta látogatja intézményünket és ellenőrzi a bölcsődések és óvodások egészségét, hónapról hónapra nyomon követi testi fejlődésüket. A szülőket minden egyes vizsgálati eredményről szóban értesítjük. A gyermekkel kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az édesanya, édesapa konzultálhat szakorvosunkkal.

Mozgásfejlesztés a szabadban
Jó idő esetén a mindennapos testnevelést a szabadban végezzük a gyermekekkel.